Nem rabolták el és nem erőszakolták meg azt a 15 éves érdi lányt, aki erről tett hamis bejelentést a rendőrségen - közölték a police.hu oldalon.

Az - mint kiderült, nem valós - esetről - az Origo számolt be még hétfő este. Azt írták, a lány anyja már reggel bejelentette gyermeke eltűnését a rendőrségen, miután a kamasz nem jelent meg abban az üzletben, ahol a gyakorlatát végzi.

A rendőrségre hétfő délután betelefonált a lány, aki azt állította, hogy aznap reggel fél 9 körül az Alsó utcában megállt mellette egy fekete Audi, kipattant belőle két ismeretlen férfi, valamit az arcához szorítottak, berakták a kocsiba, majd egy raktárépületben tért magához. Rövid ideig volt eszméleténél, közben kést szorítottak a torkához, megerőszakolták, majd órákkal később egy érdi utcában kilökték a járműből, ott találkozott össze a barátjával.

Az Origo arról is írt, hogy a lány ruhája szakadt volt, felületi sérülések látszódtak rajta, és a fehérneműje is véres volt, amikor megtalálták.

A rendőrség kedden délelőtt közleményben tisztázta a történteket. Mint írták, kiderült, hogy nem is rabolták el és nem is erőszakolták meg a 15 éves lányt, az egészet csak kitalálták a 16 éves barátjával.

hirdetés

"A két, egymással négy napja járó fiatal bevallotta, közösen találták ki az emberrablós történetet, hogy ne derüljön ki, az egész napot együtt töltötték. Hogy meséjük még hihetőbb legyen a lány megszaggatta ruháját, összekoszolta magát az úton talált porral, még a haját is összekócolta, a testén lévő hámsérüléseket együtt okozták"

- közölte a rendőrség.

Mindez azután derült ki, hogy a bejelentés után a mentők orvosi vizsgálatra kórházba vitték a lányt, látleletek készültek, mintavétel és testszemle zajlott, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság forrónyomos egysége igyekezett minél több információt beszerezni. A lány által megnevezett utcák, közterületek térfigyelő kameráinak felvételeit több órára visszamenőleg ellenőrizték, tanúkat kutattak, kihallgatták a bejelentő barátot és a lányt is.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tovább vizsgálja a két fiatal vallomásában lévő, az együtt töltött idő körülményeire vonatkozó ellentmondásokat.


hirdetés