A kérdéseket sem volt hajlandó meghallgatni a Belső-Pesti Tankerületi Központ vezetője.


Megrángatta a Telex újságírójának telefonját Marosi Beatrix, a Belső-Pesti Tankerületi Központ vezetője, amikor a Kölcsey Ferenc Gimnáziumból kirúgott tanárokról akarták kérdezni. A tankerületi vezető a kérdéseket sem volt hajlandó meghallgatni.

A kirúgott tanárok között volt Palya Tamás, az egyik végzős osztály osztályfőnöke és matematika tanára, illetve Törley Katalin, a Tanítanék Mozgalom egyik alapítója is. Az elbocsátásuk után a diákok, a szülők és a tanárok spontán tiltakozásokba kezdetek, és Marosi lemondását követelték.

Később a szintén a Belső-Pesti Tankerülethez tartozó Eötvös és a Vörösmarty Gimnáziumokból is kirúgtak tanárokat, mert részt vettek a tiltakozó akciókban. A pedagógusok később bírósághoz fordultak, szerintük jogtalan volt az elbocsátásuk.

A Telex többek között erről, illetve az azóta kiderült plágium-botrány kapcsán kérdezte volna Marosi Beatrixot egy ferencvárosi nyilvános rendezvényen találkoztunk, ahol meghívott vendégként köszöntőt mondott.

A portál korábban többször kereste írásban a tankerületi vezetőt, de ezekre nem érkezett válasz.

A tankerület vezetője ehelyett folyamatosan próbálta kitakarni az arcát a felvételen, és próbálta az újságíró kezéből kirángatni a telefonját, amivel felvette volna a beszélgetést.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!