Steven Irwin egy kunyhót épít magának egy helyi parkban. Korábban azért tartóztatták le, mert kincs után kutatva, egy lopott kotrógéppel felásott egy területet.


A férfi érdekes sztorija még 2023 októberében kezdődött, amikor ellopott egy kotrógépet és egy seattle-i parkban kiásta a földet, mert úgy gondolta, hogy aranyat talál majd a területen.

– mondta egy parkgondnok, aki véletlenül találkozott Irwinnel, miközben ásta a földet. Steven Irwin 15 ezer dolláros kárt okozott a parkban és letartóztatták, de hamarosan szabadon engedték.

A férfi bevallotta a rendőrségnek, hogy a kotrógéppel szabaddá akarta tenni a helyet a kunyhója számára. Kitartott azon meggyőződése mellett, hogy engedélyt kapott arra, hogy ezt a munkát elvégezze. A 41 éves Irwin nem adta fel és még mindig ez a park szerepel az érdeklődése középpontjában. Szabadulása és visszatérése óta elektromos és kéziszerszámokat használ a park területeinek megtisztítására és közben épül a lakhely is. Az illegális otthonban kandallókat és mosógépet helyezett el a férfi, de még egy futópad is odakerült valamilyen úton-módon.

A We Heart Seattle-i hajléktalanokat segítő csoport védelmébe vette Irwint. „Több ezer dollár értékű helyreállítást, javítást hajt végre, hasznos a munkája” – mondta Andrea Suarez, a csoport vezetője, aki hozzátette: fennáll annak a veszélye annak, hogy a park területén a földben káros anyagok is vannak és jellemző a benzinszag.

– hangsúlyozta.

A kialakult helyzetre a park közelében élő emberek is felfigyeltek. „Csalódottak vagyunk. Szükségünk lenne a nagyobb odafigyelésre és a rendőri intézkedésre” – mondta egy helyi lakó.

A hajléktalanokat segítő csoport vezetője felajánlotta a férfinek, hogy kifizet neki hat hónapi lakhatást, hogy otthonra leljen, de Irwin továbbra is a parkban szeretne élni. Arról álmodik, hogy ez egy aranybánya, ahol megtalálja majd a kincseket és meggazdagodik – írta cikkében a New York Post.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!