Egy brit diplomata jelentése szerint apró mikrocsipeket építenek be az okoseszközökbe Kínában, ezekkel pedig nyomon tudják követni más országok lakosságát.


Nagy veszélyre figyelmeztette a brit kormányt egy diplomata, Charles Parton. Szerinte a kínaiak olyan technológiákat alkalmaznak a náluk gyártott eszközökben, amelyek segítségével meg tudják figyelni más országok lakosságát is - írja a Mirror.

A mikrocsipek laptopokban, hangvezérelt okos fejhallgatókban, okosórákban, villanykörtékben és hűtőkben is lehetnek. Illetve

Ezek az eszközök az 5G hálózaton keresztül küldenek jeleket a kínai hírszerzésnek, így nyomon tudják követni a civil lakosságot és a vállalkozások tevékenységét.

A jelentés szerint a technológiában rejlő veszély jóval nagyobb annál, mint amikor a kínai gyártmányú alkatrészek miatt betiltották a Huawei termékeit a szigetországban.

- nyilatkozta Parton.

A jelentés alapján Kína például azt is tudhatja, kinek és milyen fegyvereket ad el az Egyesült Államok (például Taiwannak), vagy diplomaták és más magas rangú személyek címét is kideríthetik.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!