Július óta, kísérleti jelleggel alkalmaznak egy koronavírus elleni vakcinát Kínában. Az oltóanyagot egyelőre csak olyan kulcsfontosságú állami dolgozók kapták meg, mint az orvosok vagy határőrök - írta meg a Sky News.


Az oltóanyagról egyelőre semmi biztosat nem tudni, arról sem árultak el információkat, hogy eddig hányan kapták meg a szert. Az oltóanyag létezésére egy, a Kínai Egészségügyi Kutatóintézet munkatársa által adott interjúból derült fény. Az oltóanyag "sürgősségi" használatát Peking júliusban engedélyezte, július 22-étől pedig alkalmazzák is a szert.

A brit Guardian emellett hozzáteszi: bizonyos esetekben, például egy egészségügyi krízisben elvileg forgalomba lehet hozni olyan vakcinákat, amelyek még nem rendelkeznek az összes engedéllyel. Feltételezhető, hogy a kínai szer esetében is erről van szó.

Augusztus elején Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója arról beszélt, hogy a vakcinafejlesztéssel kapcsolatos nagy remények ellenére nem biztos, hogy valaha megtalálják a tökéletesen hatékony megoldást a koronavírus ellen.

Koronavírus - Még több hír a témában

Kiemelt kép: Getty Images


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!