Trent Innes szerint készségeket lehet fejleszteni, tapasztalatot lehet szerezni, de minden a hozzáálláson múlik.


Nehéz dolog egy állásinterjú, a végén gyakran kérdezzük magunktól, jól ment-e, nem mondtunk-e rosszat? Ám van egy módszer, ami sokkal jobban mutatja meg, hogy milyen a jelentkező - állítja egy főnök.

Trent Innes-nek, a Xero Australia technológiai vezetőjének ugyanis nem az a fontos, hogy mit csinálsz, hanem pont az, hogy mit nem csinálsz. Egy egyszerű tesztet dolgozott ki a jelentkezők vizsgáztatására, amit az interjúkon be szokott vetni - írja a Lad Bible.com.

A kávéteszt ugyanis szerinte megmutatja, hogy megfelelő-e a jelölt. A Xero Australia igazgatója elmondta, hogy azok, akik nem érik el a megfelelő osztályzatot, feketelistára kerülnek a cégnél.

„Készségeket fejleszthetsz, ismereteket és tapasztalatokat szerezhetsz, de ez a teszt valójában a hozzáálláson múlik, és az a hozzáállás, amiről sokat beszélünk, a »mosd ki a kávéscsészét« koncepció” - árulta el.

A főnök szerint ugyanis minden a munkahely „kultúrájáról” szól. Szerinte a taktikája bevált, mivel az irodai konyha mindig rendben van. Náluk nem csak arról van szó, hogy mossa el a kávéscsészét, hanem a konyhák is tiszták, csillogóak.

- vélekedett.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!