A párt sajnálja, hogy Nyirati Klára nem várta meg a belső vizsgálat eredményét, de szerintük az nem megengedhető, hogy a belső vitákat a nyilvánosság elé vigyék.


Mi is beszámoltunk róla, hogy fegyelmi eljárás indult a Momentumban Nyirati Klára bajai polgármester ellen, miután egy nyilvános rendezvényen kritizálta Donáth Annát.

A politikus most kilép a Momentumból, és függetlenként folytatja tovább – írja a 24.hu.

„Itt helyben, Baján a béketeremtés eszköze most az, hogyha én kilépek a Momentumból” – mondta a városvezető. Hozzátéve, hogy más pártba sem lép be, függetlenként képviseli a települést. Ha nem így tenne, akkor azzal meghazudtolná mostani lépését. Ráadásul egy újabb párttagság csak újabb feszültséget okozna.

A polgármester szerint a feszültségek a szervezeti munkára is hatással vannak.

A Momentum a lap megkeresésére azt válaszolta:

„Nyirati Klára is elismerte, szerencsétlenül fogalmazott, a Momentum elnöksége szerint pedig nem megengedhető, ha a vitáinkat a belső fórumaink helyett a nyilvánosság elé viszik. Ezért kezdeményeztünk belső vizsgálatot. Sajnáljuk, hogy ennek eredményét nem megvárva jelezte kilépését Nyirati Klára.

Nyirati Klárának sok sikert kívánunk a továbbiakban, a Momentum pedig folytatja azt a munkát, amit az első szabad generáció képviselőjeként a küldetésének tekint, dolgozunk tovább az ellenzék megújításáért és a kormányváltásért. Fontos leszögeznünk, hogy az önkormányzati választásokon a Momentumon nem fog múlni, hogy minden településen egy közös jelölttel induljon az ellenzék a Fidesz ellen.”

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!