Donáth az elmúlt hetekben több nyilatkozatban is keményen bírálta a DK-t. Nyitrai Klára szerint ezzel nehéz helyzetbe hozta a párt önkormányzati politikusait.


Fegyelmi eljárás indult a Momentumban Nyirati Klára bajai polgármester ellen, miután egy nyilvános rendezvényen kritizálta Donáth Annát - tudta meg a 24.hu.

Donáth, az ellenzéki párt EP-képviselője, az elmúlt hetekben többször beleszállt a Demokratikus Koalícióba.

Nyirati Klára azonban egy nyilvános rendezvényen arról beszélt, hogy nagyon haragszik Donáthra, és nem ő az egyetlen a pártban, aki így érez.

- fogalmazott a bajai polgármester.

A 24.hu az ügyben megkereste Sopronit, aki azt mondta, hogy az „önkormányzati politika más szint, ott az együttműködésnek nincs alternatívája”, és jó eséllyel Budapesten is közösen indul a Momentum a DK-val. A terézvárosi polgármester szerint az elmúlt hetek nyilatkozatait abból a szempontból érdemes értékelni, hogy a 2024-es EP-választás valódi tétje az, hogy Donáth Annának vagy Dobrev Klárának lesz-e esélye leváltani Orbán Viktort a következő választáson.

A lap szerint

Ennek kapcsán a párt egyik elnökségi tagja úgy fogalmazott a lapnak, hogy „abszolút nem fér bele, amit Nyirati csinált, ilyen nincs”.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!