Az építési hatóság balesetveszélyesnek nyilvánította Petráék önkormányzati bérlakását. A településnek azonban nincs másik ingatlana, amit fel tudna ajánlani a családnak.


– mondta könnyeivel küszködve Kiss Petra a Blikknek.

A nő és családja már három éve él a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei település Kerületi Ház utcájában található háromlakásos épület hátsó otthonában.

„Másfél héttel ezelőtt kijött a Városgondnokság egyik embere egy szolnoki mérnökkel. Közölték, hogy szomszédom az otthona falának növekvő rései miatt panaszt tett az önkormányzatnál, s emiatt kellett, hogy egy szakember lássa a helyzetet. Már aznap jelezték, hogy valószínűleg el kell költöznünk.”

Petra megjegyezte, hogy a másik két családnak, akik az ingatlanban laknak, biztosítottak lakást, de nekik nem.

„A jegyző azt közölte velünk, hogy nincs másik önkormányzati ingatlan, amibe beköltözhetünk, ezért gondoljuk át, melyik rokonunkhoz megyünk, mondván, elfér sok ember egy szobában. De ők nincsenek olyan helyzetben, hogy befogadjanak minket. Ráadásul novemberben születik a kislányom, nem tudnánk összezsúfolódni egy szobában” – tette hozzá a nő.

„Mi lesz ezekkel, a holminkkal, a bútorainkkal? Hova tesszük ezeket? Egyik napról a másikra, hogy találunk másik lakást? Én közmunkás vagyok, a párom sem keres túl jól, és ha találnánk is valamit, nem biztos, hogy kiadnák nekünk. A romákkal szemben ugyanis bizalmatlanok az emberek. Az öcsém hitelt vett fel, hogy tudják fizetni a bérleti díjat, de amikor meglátták, hogy roma, nem engedték őket beköltözni, pedig a sógornőm magyar” – mesélte szomorúan Kiss Petra.– mondta könnyeivel küszködve a nő.

A helyzet Kunszentmártonban közel sem egyszerű: az önkormányzatnak jelenleg nincs üres bérlakása, amit fel tudna ajánlani a családnak – derült ki dr. Hoffmann Zsolt jegyző tájékoztatásából, amit a Blikknek adott. Így nem olyan egyszerű csak úgy elővenni egy másik lakás kulcsát és átköltöztetni őket.

Szeptember 25-én az önkormányzat Egészségügyi és Szociális bizottsága megtárgyalta Kiss Petra kérelmét a bérleti jogviszony meghosszabbításáról, de mivel az építési hatóság balesetveszélyessé nyilvánította az érintett lakást, a bizottság nem hosszabbíthatta meg a lejáró szerződést.

Dr. Hoffmann Zsolt jelezte, hogy Kiss Petrát továbbra is a bérlakásra jogosultak között tartják nyilván, és

A család helyzetét tovább nehezíti, hogy az önkormányzati választások után a régi képviselő-testület mandátuma szeptember végén lejárt, az új testület pedig csak megalakulása után dönthet bármiről. A bérlakáshelyzet viszont ebben az egy hétben sem fog változni Kunszentmártonban.

Petráéknak most minden segítségre szükségük van ebben a kilátástalan helyzetben.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!