Letartóztatták azt a 33 éves minnesotai édesanyát, aki negyedik emeleti lakása erkélyéről hajította le 11 éves autista kisfiát - írja a CNN.

A rendőrséget egy szemtanú hívta ki, aki azt hitte, hogy a fiú kiugrik a társasház negyedik emeletéről.

A kiérkező rendőrök és mentők a csodával határos módon életben találták a kisfiút, ám súlyos sérülései voltak: lábai eltörtek, ahogy az állkapcsa is.

A rendőrök ekkor felmentek az édesanya, Itayvia Lloyd lakásába, ahol az áldozat hatéves testvére nyitott ajtót. Az édesanyát zavarodott állapotban, meztelenül találták a lakás fürdőkádjában. A rendőrök kérdésére, miszerint mi történt, nem válaszolt.

Kikérdezték a hatéves kisfiút is, aki elmondta: édesanyja bevallotta neki, hogy előbb kirángatta ágyából a testvérét, majd kihajította a magatehetetlen fiút az erkélyről.

hirdetés

Miután bevitték az őrsre, többször is kihallgatták, a rendőrök szerint pedig teljesen másféle embernek mutatta magát a beszélgetések során. Az első kihallgatáson teljesen következetlenül magyarázta mi történt, összetépte az előtte fekvő papírokat, és megpróbált megszabadulni a ruháitól, ám bevallotta, hogy ő dobta ki a fiút az ablakon.

A második kihallgatáson azonban már azt állította, hogy az első beszélgetésen megjátszotta magát. Akkor már azt mondta, hogy nagyon csúnyán összeveszett barátnőjével, akkor pattant el az agya, és hirtelen cselekedett. Elmondása szerint egyedül nevelte a beszédképtelen 11 éves autista fiút, ez pedig komoly kihívások elé állították.

Bevallotta: állapota miatt gondolta, hogy jobb lesz így a gyermeknek, a vallomása során az is elhangzott, hogy azt kívánja fiának, bárcsak a mennyország lenne az otthona.

Mikor megkérdezték, hogy valóban meg akarta-e ölni gyermekét, azt válaszolta, hogy "Igen, de azt akarom, hogy a kisfiam itt legyen velem."

A nő ellen gyilkossági kísérlet miatt emeltek vádat, ha bebizonyosodik a bűnössége, 20 év börtönt kaphat.


hirdetés