Kiemelten közérdekű beruházás lesz az új Közlekedési Múzeum építése - írja az Atv.hu egy szerdáról csütörtökre virradóra megjelent kormányrendelet alapján. Ezen felül a kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította a Törekvés Művelődési Központ felújítását is. A kormányrendelet szerint a kiemelten közérdekű beruházás felelőse a Fővárosi Kormányhivatalt vezető Sára Botond lesz kormánymegbízottként.


Kiderült az is, hogy a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum megépítésének előkészítésére, vagyis

a vázlatterv, engedélyezési terv és a kivitelezési terv elkészítésére 2021-2023-ban összesen 5, 7 milliárdot biztosítanak.

A kormányrendelet azt is kimondja, hogy a múzeum működéséhez az idén szükséges 398 199 000 forint többletforrás biztosításáról a pénzügyminiszternek kell gondoskodnia.

Az Atv.hu emlékeztet, hogy a kormány 2019 ősszel döntött arról, hogy Budapesten, Kőbányán, az 1-es és 28-as villamosvonalak találkozásánál épülhet meg az új Közlekedési Múzeum, a MÁV korábbi Északi Járműjavítójának dízelmozdony-javító csarnokát felhasználva, annak átépítésével és bővítésével. A mintegy 30 ezer négyzetméteres múzeumi épületkomplexumban a korábbi városligeti helyszínnél lényegesen nagyobb területen, a múzeumban lévő nagy járművek kiállítására is alkalmas, tágas csarnokokban kap helyet a Közlekedési Múzeum.

Kiemelt kép: MTVA/Bizományosi/Róka László


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!