A Dickens Karácsonyi énekéből jól ismert karakter, Ebenezer Scrooge is elégedetten csettintene, ha meghallaná, hányan mondták azt Norwich-ban a karácsonyra: "Ugyan! Badarság". A város lakosságának 15 százaléka ugyanis saját bevallása szerint egyenesen utálja az ünnepeket.

Az országos felmérésben második lett Nottingham, ahol a lakosok 10 százaléka osztja Scrooge (szerencsére nem végleges) véleményét, míg a dobogó harmadik fokára a Leeds állhatna.

A skála másik végén Peterborough található, ahol mindössze 3 százaléknyian borzongnak a karácsonyi cécótól, míg az ottaniak elsöprő többsége, 60 százalék, szerint ez "a legvarázslatosabb időszak az évben".

jjjk

Összességében az Egyesült Királyság polgárainak 40 százaléka véli úgy, hogy egyszerűen túl nagy a felhajtás a karácsony körül, további hat százalék pedig határozott ellenszenvvel viseltetik a téli ünnepkör iránt. Mindent egybevetve, a britek 16 százaléka semmi másra nem vágyik, mint hogy egy évre törölhesse a karácsonyt a naptárból – együtt a 14 százalékkal, akik legalább egyszer életükben már lemondták az összes karácsonyi meghívást.

A közvélemény-kutatás szerint a szigetlakók 63 százaléka nem fog valódi karácsonyfát állítani, 64 százalékuknak pedig eszében sincs karácsonyi dalokat énekelni. 54 százalék nem készít majd hagyományos karácsonyi pudingot, se kalácsot, míg 55 százalék bármit megtenne, hogy elkerülje a munkahelyi ajándékozást az előzetesen kihúzott kollégának.

A felmérést a Beaverbrooks ékszercég készíttette, melynek vezetője, Anna Blackburn azt mondta: "A legtöbb brit számára a karácsony az egyik legcsodásabb időszaka az évnek, úgyhogy nagyon meglepődtünk, hogy ilyen sokan kikerültek a varázsa alól, főként Norwich-ban."

"Szerettünk volna visszacsempészni némi ünnepi hangulatot a karácsonytól leginkább ódzkodó városba, valami szuper különleges meglepetéssel – egy 3 méter magas ajándéktoronnyal, az ott lakók örömére."

oxdf
A top 10 karácsony-kerülő város:

Norwich

Nottingham

Leeds

Newcastle

Bristol

Manchester

Canterbury

Reading

Leicester

Edinburgh

A top 10 ünneplős város:

Peterborough

London

Derby

Milton Keynes

Oxford

Glasgow

Birmingham

Essex

Liverpool

Sheffield

A felmérés szerint a britek java december 25-e után lezártnak tekinti a karácsonyt, és 68 százalékuk azt mondja, határozottan megkönnyebbül, ha vége az ünneplésnek.

És te melyik csapatba tartozol? Írd meg kommentben!

via Mirror



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!