Több harmincévnyi gyűjtögetés után Brian Marshall úgy döntött, itt az ideje, hogy túladjon az apró italokon, melyeket két akción, kisebb-nagyobb csomagokban árvereznek majd el. A tulajdonos azt hitte, hogy a teljes gyűjteménye nagyjából 8 ezer fontot (kb. 3,4 millió forintot) érhet, így nagyon boldog volt, amikor a becsüs közölte vele, hogy ennek az összegnek a többszörösét kaphatja a számos különlegességet tartalmazó teljes kollekcióért - írja a BBC.


Marshall elég furán kezdett bele a gyűjtésbe. Volt egy kollégája, aki régi whiskys csuprokat gyűjtött. A kolléga egy nyaralásáról úgy jött haza, hogy hozott Marshallnak három miniatűr whiskyt és közölte vele, hogy ő meg gyűjthetné azokat. Marshall pedig így is tett, most csak azért hagy fel a hobbijával, mert miután összeköltözik a párjával, már nem marad hely a gyűjteményének.

A férfi több mint 4 ezer pici palackot szedett össze, a többségük skót, de vannak közöttük, amerikai, ausztrál, iraki, és uruguayi whiskyk is. Az egyik legértékesebb palack egy 1961-es Macallan, mellyel a Private Eye magazin fennállásának 35. évfordulóját ünnepelték. Ez a pici üveg önmagában 200-300 fontot (kb. 85-125 ezer forintot) érhet.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!