Az iskolaigazgató szerint szerencsések azok az intézmények, ahol még nem durvult el a helyzet, és még levegőhöz jutnak a pedagógusok, de a légkör mérgezett, és a hatáslánc végén pedig a gyerekek vannak.


Az Igazgyöngy Alapfokú Művészet Iskola igazgatója és pedagógusa, L. Ritók Nóra a Facebook-oldalán próbálta megérteni, hogy miért nem értek el sok hazai tanárt a státusztörvény elleni tiltakozások.

Szerinte a pedagógusok közül sokan nem is foglalkoznak vele.

– kezdte bejegyzését a szakember.

L. Ritók azt is hozzátette, hogy ha próbál ebben az egészben a szakmaiság felől közelíteni, többnyire ott sincs olyan pont, amibe bele lehetne kapaszkodni. „Megcsinálom, amit mondanak, és kész.” „Engem ez az egész már nem érdekel különösebben.”

Az írásban megjegyzi azt is, hogy valahogy azt érzi, mára állandósult a közöny állapota.

„A szakmaiság már nem hordoz kihívást, a megélhetés igen, és ez átrendezte a pedagógiai attitűdöt. Mégis, azt érzem, nem a fizetés a legfőbb gond. Hanem mindaz, ami még vele van. Ami az iskolát másfajta munkahellyé tette, mint ami eddig volt. Olyanná, amiben a végrehajtás a fő vezérelv. Az igazodás.

– tette hozzá a pedagógus, aki szerint szerencsések azok az intézmények, ahol még nem durvult el a helyzet, és még levegőhöz jutnak a pedagógusok, de a légkör mérgezett, és a hatáslánc végén pedig a gyerekek vannak.

– zárta bejegyzését L. Ritók Nóra.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!