Alig néhány nappal azután, hogy a Titan tengeralattjáró felrobbant, a streamingóriás visszateszi a kínálatába a Titanic című filmet, ami sokak szerint érzéketlen lépés.


Ugyan üzleti szempontból minden bizonnyal jó döntés, empatikusnak egyáltalán nem nevezhető a Netflix azon döntése, hogy néhány nappal a Titan tengeralattjáró tragédiája után visszateszi a kínálatába a Titanic című filmet. Emiatt a közösségi médiában sokan érzéketlenséggel vádolják a streamingszolgáltatót.

Ahogyan beszámoltunk róla, június 22-én este a Titant üzemeltető OceanGate vállalat közleményben bejelentette, hogy egy távirányítású tengeralattjáró az eltűnt búvárhajó törmelékeire bukkant a Titanic roncsától nem messze, és így

Ezt követően a Netflix úgy döntött, visszateszi a kínálatába a Titanic című, 1997-ben bemutatott és 11 Oscar-díjat nyert filmet. Habár üzleti szempontból indokolt ez a lépés, hiszen egy rendkívül népszerű, és a Titan tragédiája miatt részben ismét aktuális filmről van szó, amelyet sokan megnéznének, a közösségi médiát ellepték azok a vélemények, melyek a Netflixet érzéketlenséggel vádolják.

A Netflix egyelőre nem kommentálta a döntését és az azt követő közösségimédia-felhajtást.

Forrás: Index, Business Today


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!