Valaki vegyszert önthetett egy lefolyóba, azért történhetett mindez.


A Mecsek Táncegyüttes tartotta gálaestjét szombat este a Pécsi Nemzeti Színházban, amikor az előadás közben ugyanis gázszag kezdett terjedni az épületben, ezért kihívták a tűzoltókat, akik több autóval érkeztek a helyszínre.

A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese elmondta a PécsMa oldalnak, hogy a gyanú szerint a csatornából szivároghatott be a színházba a szag.

A pecsaktual.hu cikke szerint a Tettye Forrásház Zrt. szakemberei a helyszínen a katasztrófavédelem jelenlétében átvizsgálták a Perczel Miklós utcai szennyvízelvezető gerincvezetéket: a közvezetéki rendszeren nem tapasztaltak rendellenes kirakódást, dugulást; a csatorna átjárható, a szennyvíz átfolyása biztosított volt. Ezen normál üzemi körülmények között természetes módon nem keletkezhet, nem jelenhet meg a mért koncentrációban hidrogén-cianid.A probléma csak a színházban jelentkezett, a szomszédos ingatlanoknál nem.

Azt is leírták, hogy ha az épületben észlelt gáz a csatornából származott, az csak úgy fordulhatott elő, hogy olyan erős vegyi anyag, agresszív oldószer jutott a hálózatba, ami kémiai reakcióba lépett a vezetékekben lévő szerves anyagokkal, és ez nagy mennyiségű gázt szabadíthatott fel.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!