Újra látogatható a fertőtlenítő rendszer hibája miatt délben kiürített miskolctapolcai barlangfürdő - közölte Juhász István, a Miskolci Turisztikai Kft. szolgáltatási divízióvezetője szerda délután az MTI-vel.

A barlangfürdő egyik hipós fertőtlenítő rendszere nem sokkal délelőtt 11 óra előtt meghibásodott. A vendégeket a rendőrök segítségével kivitték a szabad levegőre. A mentők a helyszínen hat embert láttak el, akik rosszullétre panaszkodtak.

A fürdőbe szerdán 234-an váltottak jegyet, közülük mintegy 130-an tartózkodtak a fürdő zárt részén - közöltekorábban Varga Rudolf a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A Boon.hu úgy tudja,

egy középiskolás csoport több tagja lett rosszul, akik osztálykiránduláson vettek részt. A velük lévő pedagógus értesítette a segélyhívót.

A Miskolci Mentőszolgálat sajtósa elmondta, hogy a belső medencetereket kellett kiüríteni, mivel itt jelentkeztek a panaszok. Hét középiskolás korú gyereket kellett kórházba szállítani, akiknél

enyhe mérgezéses tüneteket találtak, szúrós szagú gázt lélegeztek, nyálkahártya-izgalom, irritáció lépett fel, a torkuk kapart és köhögtek. Megfigyelés céljából vitték őket a megyei kórházba.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságigazgatóság arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a fürdőhöz a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit és a megyei katasztrófavédelmi mobillabort riasztották.

Az egységek átvizsgálták a fürdő érintett területét, és gázkoncentráció-mérést végeztek, amely során a mérőműszer nem mutatott ki határérték feletti veszélyesanyag-koncentrációt.

Délután 2-től már újra látogatható a fürdő.