Egy kihasznált, majd cserbenhagyott bokszolóról szóló verset szavalt el egy antik görög szobor mellett a Római Nemzeti Múzeumban a többszörös szexuális zaklatással vádolt Kevin Spacey. A két Oscar-díjas színésznek két év alatt - eltekintve egy videós megjelenéstől, melyben Kártyavár-beli karaktere bőrében beszélt arról, hogy nem viszi el a balhét olyasmiért, amiben nem bűnös - ez volt az egyetlen nyilvános megjelenése.

60 éves Kevin Spacey: nem csak az ő hibája, hogy most nem őt ünnepli a világ

Edzésben vagyunk, ha az ember és az alkotó elválasztásáról van szó: annyi brilliáns alkotónál néztük végig, ahogyan a csontvázak kiesnek a szekrényekből, hogy megszoktuk a látványt. A ma 60 éves Kevin Spacey egy közülük.

Spacey, aki a napokban ünnepelte hatvanadik születésnapját, Gabriele Tinti kortárs olasz költő költeményét mondta el a Palazzo Massimóban lévő múzeum egyik legszebb műve, a pihenő ökölvívót ábrázoló görög bronzszobor mellett pénteken este egy előre be nem jelentett performansz keretében. A múzeum név megnevezése nélkül harangozta be a honlapján, hogy egy kétszeres Oscar-díjas személyiség olvas fel Tinti műveiből "egy ritka esti rendezvényen".

Fotó: Ernesto Ruscio/Getty Images

A Daily Beast úgy tudja, mindössze négy újságírót hívtak meg az eseményre azzal az ígérettel, hogy interjút is készíthetnek Spacey-vel, de erre végül mégsem kaptak lehetőséget. A tudósítás szerint a teremben lévők szóhoz sem jutottak a döbbenettől, miután meghallgatták a színész bűnbánattól mentes szónoklatát. Mire a meghívottak előtt véget ért a performansz a kicsiny teremben, odakinn nagyobb tömeg gyűlt össze, és Spacey előttük is elismételte a verset.

A 38 éves Gabriele Tinti múzeumok számára ír verseket, amelyek egy-egy műalkotáshoz kapcsolódnak. Mint a Daily Beastnek elmondta, a megfáradt, számkivetett ökölvívó előtt tisztelgő költeményt még jóval a hollywoodi zaklatási botrányok előtt írta, s bár egy barátján keresztül valóban elküldte Kevin Spacey-nek, eszébe sem jutott, hogy a színész valaha is nyilvánosan elszavalja az erősen áthallásos verset.

Kiemelt kép: Ernesto Ruscio/Getty Images


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!