Még 2018-ban tudta meg Bethany McMillin egy orvosi vizsgálat során, hogy két vaginája, méhe és méhnyaka van. A michigani tanár terhes volt, a 10. héten esedékes ultrhangra ment a rendelőbe, itt tűnt fel a doktornak, hogy a szokványostól teljesen eltérő a nő nemi szervének felépítése, írja a Daily Mail.

"Még soha nem látott korábban olyan anatómiájú nőt, mint én, ezért nem is igazán tudott mit javasolni"

- emlékezett vissza a 27 éves nő megdöbbentő felfedezés pillanataira.

A dupla vagy kettős méhűség (uterus didelphys vagy uterus duplex) egy ritka fejlődési rendellenesség, amit jobb esetben műtéti úton fel lehet számolni, de olyan is előfordul, hogy két teljesen különálló méh, méhnyak és vagina alakul ki. A dupla méhűséggel élő nők esetében hosszabb és fájdalmasabb a menstruáció, jelentősen megnő a vetélés és a koraszülés esélye.

Bethany McMillin végül elvetélt, a magzat 6 hetes koráig fejlődött csak ki. A nő teljesen összeomlott, amikor kiderült, hogy jó eséllyel soha nem lehet anyuka. Ennek ellenére néhány hónappal később ismét teherbe esett, de ezúttal minden a legnagyobb rendben volt és 2019 szetemberáben megszületett kislánya, Maeve.

hirdetés

Amikor megtudta, hogy újra gyereket vár, egyáltalán nem volt lelkes. Tisztában volt azzal, hogy a dupla méhűség miatt a legnagyobb esélye egy újabb vetélésnek van. Csak akkor kezdett reménykedni, amikor a 9. héten esedékes ultrahang során teljesen normális volt a baba pulzusa.

Bethany elhatározta, hogy megpróbál segíteni a hozzá hasonló elváltozással élő sorstársainak. Az immár boldog édesanya hónapokat töltött azzal, hogy minél többet kiderítsen a dupla méhűségről, így sajt tapasztalataival együtt (pl. egy-egy tampont használ mindegyik vaginájában a menstruáció alatt) kiegészítve tud tanácsokat adni a hozzá fordulóknak.


hirdetés