Egyre nagyobb károkat okoznak az ausztráliai bozóttüzek, már több mint félmilliárd állat pusztult el miatta, az is lehetséges, hogy teljes fajok tűntek el.


A bajban azért érkezik a segítség, amit az alábbi videó is jól mutatt. Két tinédzser ugyanis a tűz elől kimenekített annyi koalát a kocsijukba, amennyit csak tudtak. Mintegy 20-at tudott elhelyezni a két unokatestvér, a 19 éves Micah és a 18 éves Caleb. Ez nem az összes, amit láttak, hanem azok, amelyiknél azt gondolták, nekik van a legnagyobb szükségük a segítségre. Csak olyan állatokat hagytak maguk után, akik úgy tűntek, rendben lesznek. Így magukkal vittek hat árva erszényest és kettő közülük anya volt a kicsinyeivel.

via Gfycat

A videó a Kenguru-szigeten készült, amit Ausztrália válaszának neveznek a Galápagos-szigetekre, olyan sokféle faj található (vagy volt megtalálható) ott. A Kenguru-sziget mintegy fele pusztult el a tűzben, és több mint 20 ezer koala. Az unokatestvérek azt mondták, amiket láttak koalákat, azoknak a 60 százaléka halálra égett, az általuk megmentett koaláknak pedig az egyötöde elpusztult a sérülései miatt a következő napon. Az erszényeseket egyébként egy barátjukhoz vitték, akinek van engedélye vadállatok gondoskodására.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!