Megerősítette a Külügyminisztérium, hogy egy 8 és egy 15 éves kislányt hurcoltak el a terroristák október 7-én. A lányok épp az édesapjuknál voltak egy kibucban, amikor megérkeztek a fegyveresek.


Két magyar állampolgárt is túszul ejtett a Hamász palesztin terrorszervezet Izraelben, erősítette meg a Hetek kérdésére a Külügyminisztérium. A lap azt írja, hogy egy Izraelben élő magyar-izraeli kettős állmpolgárságú nő két kislányáról van szó.

A 8 éves Ellát és a 15 éves Dafnát egy gázai határhoz közeli kibucból, volt férje otthonából hurcolták el a terroristák, akik az egészet élőben közvetítették. A hamászosok a volt férjét lábon lőtték, és új családjából az idősebbik fiút is magukkal vitték. Utóbbi segítségével akarták a szomszédokat rábírni, hogy nyissanak ajtót.

„Láttam a képeket, amint Dafna egy matracon ül, arabul pedig az volt a képre írva, hogy Dafna készen áll az imákra, imaruhákba öltöztették” - mondta a Heteknek.

„Folyamatosan kapcsolatban vagyunk az édesanyával, valamint az izraeli hatóságok által létrehozott különleges munkacsoporttal. A gyerekek magyar-izraeli kettős állampolgárok és mindent megteszünk annak érdekében, hogy kiszabadulhassanak, de a biztonsági szempontokra való tekintettel nem áll módunkban több részletet megosztani a nyilvánossággal. A terrortámadásnak továbbra sincs magyar áldozata" – fogalmazott a Hetek megkeresésére Paczolay Máté külügyi szóvivő.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!