A szervezet egy kiugrott vezetője azt mondta: a Hamász elhitette, hogy Gáza kormányzására koncentrál, de közben a támadást készítették elő.


Két éve tervezte a Hamasz az Izrael elleni támadást, de a szervezet vezetését is meglepte, hogy ennyi embert sikerült lemészárolniuk és elrabolniuk - erről beszélt a Russia Todaynek a szervezet egy kiugrott vezetője.

Ali Barakeh, a Hamasz Libanonba száműzött egykori vezetője szerint a terrorszervezet kulcsfigurái szándékosan egy „racionális képet” mutattak magukról a világ felé, hogy elrejtsék való szándékaikat.

- mondta egy egykori vezető. Barakeh szerint eközben a szervezet „az asztal alatt” erre a nagy támadásra készült.

A Kreml-barát csatornának a száműzött Hamász-tag arról is beszélt, hogy az akció sikeres érdekében kevesen tudtak a tervről, és a támadás időpontját is teljesen titokban tartották. Ugyanakkor a vezetők nem gondolták, hogy a támadás ennyire sikeres lesz, és végül több mint ezer embert megölnek, és 150 túszt sikerült elejteniük.

Az Al-Monitor közel-keleti hírügynökségnek egy névtelen diplomáciai forrás is arról beszélt, hogy a Hamász terve „sokkal szerényebb volt”. Szerinte most ahelyett, hogy a szervezet vezetői megünnepelnék a támadást, attól tartanak, az akció túl sikeres volt.

(Forrás: New York Post)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!