Két és fél év börtönre ítélte a Budapest Környéki Törvényszék azt a férfit, aki kirúgta az élettársát a mozgó járműből 2019 októberében. Sérüléseibe a nő majdnem belehalt, ezért az ügyészség életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vádat a férfi ellen.


A férfi 2018 őszén rendszeres munkavégzés céljából érkezett Ukrajnából Magyarországra. Közte és a nő között szerelmi viszony alakult ki, ezért összeköltöztek és élettársi kapcsolatban éltek. Nem sokkal később egyre gyakoribbá váltak köztük a veszekedések, mivel a férfi féltékeny volt az asszonyra, akit többször bántalmazott is.

Az ominózus napon abból indult ki a vita közöttük, hogy a férfi szerint a nő túl olcsón adta ki a szálláshelyet. Ez pedig szerinte biztosan azért volt, mert van köztük valami. Ekkor a nő a lányait hívta segítségül, akik felszólították a férfit, hogy távozzon a házból. Mielőtt a férfi elhagyta volna az ingatlant magához vett 162 ezer forint készpénzt, amely az asszony tulajdonát képezte, majd az utcán parkoló autójához indult.

Ekkor a nő a férfi után ment, hogy visszaszerezze a pénzt és a lányaival együtt megpróbálta feltartóztatni a férfit. Amikor a járműhöz értek a nő bemászott a kocsi utasterébe, megütötte a férfit, majd elvette tőle a pénzt. Ekkor a férfi beindította a járművet, amelynek a jobb oldali ajtaja még nyitva volt. A férfi folyamatosan gyorsított az autóval, majd az asszonyt mellkason rúgva a nyitott ajtón keresztül kilökte őt a járműből. Az asszony nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett és közvetlen életveszélyes állapotba került.

A férfi az előkészületi ülésen elismerte a veszekedés tényét, és azt is, hogy beült a járműbe a nő. A bűncselekmény elkövetését azonban tagadta, és azt állította, hogy azért esett ki a nő, mert nem volt becsukva az ajtó. A bíróság ezért tárgyalásra tűzte az ügyet.

A bíróság végül testi sértésben mondta ki bűnösnek a férfit, s ezért őt 2 év 6 hónap börtönre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ügyész egyebek mellett súlyosításért, valamint kiutasítás alkalmazása érdekében is fellebbezett, míg az elkövető és védője három nap gondolkodási időt tartott fenn a fellebbezésre, így az ítélet nem jogerős.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!