Bocsánatot kért és vállalja a felelősséget az a férfi, aki 2017 márciusában halálos balesetet okozott Budapesten, a Szentendrei úton. A vádlott részegen, 170 km/h-val száguldott, és járművezetés ittas állapotban vétsége miatt áll a Fővárosi Törvényszék előtt - írta meg az Index.


Az ügy tárgyalása megkezdődött, a másodfokú ítélet egy hét múlva várható. A vádlott nem kérte a felmentését, hanem a korábbi, hét és fél éves börtönbüntetés enyhítését kérte. A férfi jelenleg hétmillió forintos óvadék ellenében szabadlábon védekezhet, de nem hagyhatja el Budapest közigazgatási területét.

A tragédia 2017. március 18-án éjjel egy óra körül történt. A vádlott több órás italozás után ült a volán mögé. A megengedett 70 km/h helyett 165-170-nel száguldott Óbudán. Egy lámpás kereszteződésben a pirosnál egy másik autó állt, benne két fiatallal. A férfi nem észlelte a piros lámpát és az autót sem, így nagy sebességgel hátulról belerohant a várakozó járműbe.

A vétlen két fiatal a helyszínen meghalt. Egyikük a huszonegy éves ifjúsági világbajnok kajakos, Janza Richárd volt.

Az ügy tárgyalásán elhangzott, hogy az első fokú ítélet óta a férfi egy ügyvédi iroda parkolójában dolgozik. A vádlott a tárgyaláson rosszul lett, mikor a bíró megemlítette, hogy egy hónapja HÉV-vel engedély nélkül elhagyta Budapest közigazgatási területét.

A védő szerint nem lehet biztosan megállapítani, hogy az ittasság miatt lépte túl védence a sebességhatárt. Az ügyész szerint viszont nem lehet a tényt figyelmen kívül hagyni, mert a balesetnél nem tett semmit az ütközés elkerülésére.

A vádlott élt az utolsó szó jogával, folytatás a következő oldalon!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!