Biztosítás nélkül, egy vékony fémkorlátba kapaszkodva kellett lesétálni a szédítő magasságból az ohiói vidámparkban. Szerencsére senkinek nem esett baja.


Több mint 60 méteres magasságban hibásodott meg egy hullámvasút hétfőn Ohióban, írja a Mirror. A Magnum XL-200 egyszerűen megállt a a legmagasabb pontján, így az utasok kénytelenel voltak kiszállni, és gyalog lesétálni a magasból.

A lap úgy tudja, hogy a személyzet nem ment fel a magasba, így a látogatók csupán egy vékony fémkorlátba kapaszkodva, mindenféle biztosítás nélkül tették meg az utat a földig. A rémisztő műszaki hiba Cedar Point-i vidámparkban történt, ami a hullámvasutak szerelmeseinek egyik legkedveltebb helye.

A Magnum XL-200 magasságáról kapta nevét: a 205 láb, vagyis több mint 62 méteres hullámvasút még a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült szédítő magasságával. A 2 perc 45 másodpercig tartó száguldás a magasságon kívül híres a kanadai partvidékre nyíló lenyűgöző kilátásáról is.

A vidámpark szóvivője szerint a hétfői üzemzavart egy „szokásos menetleállás” okozta, ám ilyenkor nem lehet azonnal újraindítani a szerkezetet. Ezért volt szükség az utasok evakuálására. Szemtanúk szerint a helyzet valójában rendkívül feszült volt addig, amíg az emberek biztonságban le nem értek az építmény tetejéről.

Az utasok szédítő sétájának kezdetét itt lehet megnézni:


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!