A Győri Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt indítványozta egy 15 éves fiú letartóztatását, aki múlt pénteken Győrben, az utcán, késsel fenyegetve, bántalmazással próbálta megszerezni egy kiskorú fiú hangszóróját - számolt be az Ügyészség.

A megalapozott gyanú szerint a 15 éves elkövető és 14 éves társa egy győri buszmegállóban figyelt fel a szintén fiatalkorú fiúra, akinél egy olyan 60.000 forint értékű hangszóró volt.

Ez keltette fel az érdeklődésüket.

Követni kezdték a fiút, akivel ugyanazon a helyi járatú buszon utaztak, majd leszállás után is tovább követték.

A fiút utolérve az idősebb elkövető a hangszórót követelve közölte a fiúval, hogy ha a hangszórót nem adja oda, akkor megveri, megszúrja őt. Ennek megerősítéseként elővett egy bicskát, azt kinyitotta és marokra fogta. A fiú ekkor elfutott. Mikor az idősebb fiú utolérte, többször ököllel megütötte, nyakát a könyökhajlatába fogta. A bántalmazással akkor hagyott fel, mikor a telefonja kiesett a zsebéből, és lehajolt azt felvenni.

hirdetés

A fiú újra futni kezdett, de az elkövető ismét utolérte őt, és kirúgta a kezéből a hangszórót. A további tettlegességet egy oda lépő felnőtt férfi akadályozta meg. Ekkor a bántalmazó elkövető a fiú zsebéből kiesett 6.500 forint értékű fülhallgatót zsebre téve társával együtt elhagyta a helyszínt.

Az ügyészség a személyi szabadságot korlátozó legsúlyosabb kényszerintézkedés alkalmazását a késsel való fenyegetést és tettlegességet is megvalósító elkövetővel szemben a bizonyítás meghiúsításának veszélye és a bűnismétlés megakadályozása érdekében indítványozta.



hirdetés