Késeléses támadás történt péntek délután Glasgow-ban. A skóciai rendőrség (Police Scotland) hivatalosan megerősítette a BBC korábbi értesülését, hogy a támadással gyanúsított férfit a rendőrök a helyszínen agyonlőtték. Hivatalosan meg nem erősített médiaértesülések szerint a támadásban hárman meghaltak.


Steve Johnson, a Police Scotland főparancsnok-helyettese a Twitteren közzétett beszámolójában megerősítette azt is, hogy a sérültek között van egy rendőr, akit kórházba szállítottak.

Statement from Assistant Chief Constable Steve Johnson:
"We are continuing to deal with the incident on West George Street #Glasgow and would ask people to avoid the area." https://t.co/xOHiwemEpG

- Police Scotland (@policescotland) June 26, 2020

Az incidens a legnagyobb skóciai város Park Inn nevű szállodájában történt. Médiaértesülések szerint a szállodát jelenleg menedékkérők elszállásolására használják.

Steve Johnson főparancsnok-helyettes közölte, hogy a rendőrség ellenőrzése alá vonta a helyzetet és a lakosságot ebből az incidensből adódóan további veszély nem fenyegeti. Hozzátette, hogy a rendőrség az agyonlőtt gyanúsítotton túl mást nem keres az incidenssel kapcsolatban.

Kiemelt kép: STRINGER/MILROY1717/AFP


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!