Becker Zita azt mondta, hogy neki nem érdeke, hogy bármit eltussoljon, szerinte a politikai hírverés miatt „kellett egy bűnbak”.


Mi is beszámoltunk róla, hogy több alkalommal is megerőszakolhattak egy ötéves kislányt a társai az újpesti Gyermekek Átmeneti Otthonában. Az otthonban a szülők rendszeresen látogathatják, sőt akár ki is vihetik a gyerekeket.

A kislányt csak másnap vitték orvoshoz, előtte ellátták, megmosdatták, így sok olyan nyom is odaveszett, ami később segíthetett volna a történtek tisztázásában.

Az újpesti gyermekotthon elbocsátott szakmai vezetője most az RTL Híradónak nyilatkozott. Becker Zita elmondta, hogy azután küldték el, miután kikerült a sajtóba a hír a kisgyerek bántalmazásáról.

Elmondása szerint eltávolítását azzal indokolták, hogy nem hívott azonnal orvost a gyerekhez. Állítja, hogy ő az esetről december 11-én, vasárnap szerzett tudomást. A kislányt elkülönítve biztonságba helyezték, másnap feljelentést tett a rendőrségen és értesített minden kollégát, akik érintettek voltak az ügyben.

– mondta.

Bár a rendőrség nem rendelt el szakorvosi vizsgálatot, ő az anyával december 22-én elvitte a gyereket orvoshoz, ahol viszont tünetek hiányában nem vizsgálták meg. Azt mondták, hogy nem traumatizálják egy nőgyógyászati vizsgálattal, ha nincs panasza.

Az anya később újra elvitte a kislányt orvoshoz, ahol húgyúti fertőzést állapítottak meg.

Az elbocsátott vezető úgy véli, hogy

– mondta.

Az nyugtatja meg, hogy a szakma tisztában van azzal, hogy mi történik, hiszen véleménye szerint, ami vele történt, nem egy egyedi eset.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!