Egy kínai házaspár úgy állt bosszút dél-koreai Airbnb-házigazdáján, hogy 25 napon keresztül nyitva hagyta a vízcsapokat és fűtötte a lakást. Ezalatt több mint 120 ezer liter vizet pazaroltak el.


Nem éppen szimpatikus megoldást választott elégedetlensége kifejezésére két kínai turista, amiért a Szöul városközpontjába lefoglalt szállásuk valójában a dél-koreai főváros egyik elővárosában volt. Amikor erre rájöttek, már teljes egészében kifizették a három és fél hetes tartózkodásukat. Ám ahelyett, hogy jelezték volna a problémájukat az Airbnb-nek vagy a házigazdának, úgy döntöttek, megleckéztetik a lakás bérbeadóját – írja az Independent.

Nem szálltak meg a lakásban, hanem utazgattak Dél-Koreában, a három és fél hetes nyaralás során mindössze ötször, egy-egy rövidebb időszakra tértek vissza a szöuli szállásukra. Hatalmas, összesen 1570 dolláros (körülbelül 550 ezer forintos) rezsiköltséget hoztak össze, miközben feleslegesen elfolyattak több mint 120 ezer liter vizet.

A házigazda csak a házaspár távozása után szembesült a történtekkel, így már nem tudott mit tenni.

Hozzátették, azzal védik a házigazdákat, hogy fedezetet nyújtanak az ingatlanban vagy a berendezésben esetlegesen bekövetkezett károkra, de a szabályzatuk szerint a közüzemi számlák kifizetéséhez nem járulnak hozzá.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!