Benkovich Ferenc több mint két évtizeden keresztül szolgált Győrben, ahol jelentős közösségi munkát végzett: templomot, iskolát, óvodát és idősotthont épített.


Több száz győri hívő gyűlt össze szombat este, hogy kifejezzék támogatásukat Benkovich Ferenc, a város népszerű plébánosa mellett, akit akarata ellenére nyugdíjaztak és eltiltottak a misézéstől. A hívők értetlenül állnak a döntés előtt, amely szerintük igazságtalanul fosztja meg közösségüket a 77 éves katolikus pap lelkipásztori szolgálatától - írja a Blikk.

Benkovich Ferenc több mint két évtizeden át szolgált Győrben, ahol jelentős közösségi munkát végzett: templomot, iskolát, óvodát és idősotthont épített. A hívek ezért is állnak ki mellette, hiszen úgy vélik, a plébános korától függetlenül kiválóan ellátja feladatait.

Veres András győri megyéspüspök június 15-én nyugdíjazta Benkovich Ferencet, és megtiltotta számára, hogy a továbbiakban miséket celebráljon azokban az intézményekben, amelyeket az általa létrehozott alapítványok működtetnek. A döntés különösen felháborította a híveket, akik szombat esti tüntetésükön követelték, hogy az egyház a szülőkkel közösen dolgozzon ki egy hosszú távú üzemeltetési és finanszírozási tervet a Benkovich által alapított 12 évfolyamos Apor-iskola számára.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!