Volt, aki hiába foglalt szállást, azt mondták neki, hogy betelt az összes hely a szurkolói faluban.


Katar pénzvisszatérítést kínál azoknak a rajongóknak, akik átverve érzik magukat, amiért fémkonténerekből és a vékony sátrakból álló rajongói falvakban laknak, amik úgy néznek ki, mintha egy zenei fesztiválra érkeztek volna.

A világbajnokságra érkező legtöbb szurkolót nem nyűgözte le a látvány, amikor először meglátták a szurkolói falvakat.

A rajongók képeket és videókat osztanak meg a közösségi oldalakon, amik azt mutatják, hogy a szálláshelyüket nem sikerült időben befejezni.

A szurkolók arról is panaszkodtak, hogy a szállásfoglaláskor olyan létesítményeket is ígértek, amik meg sem épültek. Ilyen például a teniszpálya, a színház és edzőterem. Más rajongók olcsó műfüvet találtak felszakadva, de az sem ritka, hogy a törmelékeket sem szállították el az esemény kezdetéig.

Legalább egy szurkolói falu még a világbajnokság kezdete után is építés alatt állt. De nem csak a kinézettel van probléma. Sok szurkoló arról panaszkodott, hogy hiába van lefoglalt szállásuk, órákba telik, mire sikerül bejelentkezniük.

Arra is volt példa, hogy valakinek azt mondták a szurkolói faluban, hogy betelt az összes hely, pedig volt lefoglalt szálláshelye.

A LADbible-nek nyilatkozva a szervezők a rengeteg probléma miatt a „tulajdonosokat és beruházók hanyagságát” tették felelőssé.

Az esemény szóvivője elmondta, hogy a szurkolói falvakat független cégek működtetik. Megerősítette, hogy a nehéz helyzetbe került szurkolóknak visszatérítést és ingyenes szállást kínálnak tartózkodásuk hátralevő idejére.

- nyilatkozta a szóvivő.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!