Ha már a fájdalom ural mindent, méltósággal, emelt fővel, a sors szemébe nézve akarok eltávozni – fogalmazott az alkotmányjogász.


Ahogy ígérte, élete utolsó pillanatáig harcolt Karsai Dániel, gyógyíthatatlan ALS-betegségben szenvedő alkotmányjogász, aki szombat este hunyt el.

Karsai a halála előtti utolsó napon is posztolt a Facebookra, méghozzá az aktuálpolitika jelenleg legnagyobb vihart kavart kérdésében. Az alkotmányjogász Orbán Balázsnak üzent, aki korábban 1956-tal példálózva utalt arra, hogy Magyarország nem védekezne úgy egy esetleges orosz támadás esetén, ahogy teszi azt Ukrajna.

„Orbán Balázs nertárs a miniszteNERelnök politikai főtanácsadója. Orbán nertárs vérbeli reálpolitikus. Ebben a minőségében a minap kifejtette, hogy ha Oroszország megtámadna minket, ő bizony egyből megadná magát. Mert az 56-os forradalomból is mi lett, ugyebár. Meg a magyar életeket mindenáron meg kell védeni” – írta éles hangvételű bejegyzésében Karsai. Hozzátette: „Orbán nertárs véleménye elsőre megalapozottnak is tűnhet. A Vörös Hadsereg kicsit erősebbnek tűnik annál a pár huszárszázadnál, amit a magyar film- és Hadik-ipar fel tud mutatni. De… nem vagyunk véletlenül tagjai a NATO-nak? Ami, ha nem tévedek, egy katonai szövetség. Melynek tagjai kötelesek egymást megvédeni. Szóval, ha fülig ér a córesz, a feltétel nélküli megadás előtt hívjuk már fel a NATO főtitkárát, hogy nem tud-e küldeni pár ezer drónt. Nagyon aggasztó, hogy Orbán nertárs figyelmét ez a lehetőség elkerülte. Remélem, hogy akinek tanácsot ad, nem hallgat vakon rá.”

„Felhívnám Orbán nertárs figyelmét arra is, hogy gyáva népnek nincs hazája. Lehet, hogy elbuktuk a forradalmainkat, de ezek azok a pillanatok, amikre büszkék lehetünk - mert kiáltunk egy nemes eszméért, a szabadságért. És jobb szabadon meghalni, mint szolgaként élni” – fogalmazott az alkotmányjogsz.

Ezt tovább fűzve azt írta:

Végül úgy fejezte be: „Az egész NER-nek és főként Orbán nertársnak jó bátrulást kívánok.”

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!