Ez akár jó hír is lehet, azonban mindeddig az okosóra programban a várakozási idő jóval több volt, mint hat hét. Átlagosan 90 napot is várni kellett ezekre az eszközökre.


A Gondosóra programot a kormány 2022 tavaszán indította el a 65 évnél idősebbek számára egy éjjel-nappal elérhető diszpécserszolgálattal. A rendszer lelke egy kicsiny eszköz, amely ingyenesen igényelhető, és egyszerűen, egy gombnyomással segítséget lehet kérni vele. A több mint 100 milliárd forintos program informatikai hátterét a NER csúcsvállalata, a 4iG dolgozta ki, és a honlap szerint jelenleg is ők biztosítják a szolgáltatást, írja a Telex.

Most Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója Facebook-oldalán jelentette be, hogy

Ez akár jó hír is lehet, azonban mindeddig az okosóra programban a várakozási idő jóval több volt, mint hat hét. A portál információi szerint átlagosan 90 napot is várni kellett ezekre az eszközökre a korábbi népszerűsítő kampány hatására. A honlapon elérhető információk is ezt erősítik meg, miszerint

A Népszava korábban megpróbálta megtudni a Miniszterelnökségtől, a Belügyminisztériumtól, a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézettől (NSZI), a program megvalósításáért felelős Miniszterelnöki Kabinetirodától, Nyitrai Zsolttól, illetve a programot kezelő központi portáltól, hogy mennyi gondosórát juttattak el az igénylőkhöz eddig, de választ csak az NSZI-től kaptak, az is csak azt tartalmazta, hogy nem ők illetékesek a témában.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!