Karácsony Gergely máris reagált a Kúria döntésére, miszerint újra kell számolni a főpolgármester-választáson leadott összes érvényes szavazatot.


„Na hát ez történik, amikor az alkotmánybírák vélt vagy valós politikai elvárásoknak kívánnak megfelelni, és bemondásra újraszámoltatják a főpolgármester-választás érvényes szavazatait”

– írja vasárnap esti bejegyzésében Karácsony Gergely. Budapest főpolgármestere a posztban arra reagált, hogy a Kúria döntése értelmében újraszámolják a június 9-i főpolgármester-választáson leadott összes érvényes szavazatot, és csak ezután lesz végeleges, hogy ki vezetheti a fővárost októbertől.

„Ám legyen újraszámolás. De ehhez erős garanciák kellenek. Nem fordulhat elő még egyszer az, hogy a lezárt urnát vagy tárolódobozt ellenzéki választási bizottsági tagok jelenléte nélkül felbontják. Nem fordulhat elő még egyszer az, hogy urnát vagy szavazólapokat kontroll nélkül szállítgassanak a városban. Különben újra megtörténhet az, mint legutóbb, hogy tisztázatlan körülmények között a fideszes kerületekben az érvénytelen szavazatok arányában két és félszer annyi új Vitézy-szavazót találtak, mint az ellenzéki kerületekben”

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!