December végén két-háromszázezer adag vakcina érkezhet Magyarországra a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője szerint. Rogán Antal a Hír TV Bayer Show című műsorában arról beszélt, hogy ebből első körben a védekezésben részt vevőket fogják beoltani, hiszen a legfontosabb a kórházak működésének biztosítása - írja a HVG.

A miniszterelnök kabinetfőnöke szerint míg az egészségügyi dolgozóktól személyesen megkérdezhetik, hogy be akarják-e magukat oltatni, az embereknél csak akkor tudják, ha ők maguk jelentkeztek.

„Aki szeretne oltást kapni, jelentkezzen. Attól még nem kötelező. Ha jelentkezik, meg fogják keresni, amikor itt az oltás, beosztják a megfelelő helyre, és legfeljebb akkor úgy dönt, hogy mégsem adatja be magának. De ha nem jelentkezik, akkor nem tudjuk, hogy szeretné megkapni, és mivel önkéntes, értelemszerűen hátrébb kerül a sorban” - mondta el a műsorban.

A kormány eddig kevés információt közölt arról, hogyan állítják majd fel az oltási sorrendet. Eddig az nem hangzott el, hogy aki nem regisztrál, az hátrébb sorolódik.

hirdetés


hirdetés