Hathetes csecsemő életét mentették meg az M3-as autópálya bagi csomópontjánál csütörtökön.


Egy autópálya-rendőr vette észre, hogy egy hirtelen megálló autó mellett egy férfi rázta a gyerekét. Kiderült, hogy nem lélegzett. A rendőr azonnal segítséget hívott, majd a mentők megérkezéséig az apával közösen megkezdték a kicsi újraélesztését. A rendőr az RTL Híradónak karácsonyi csodának nevezte, hogy a gyereket sikerült megmenteni.

Csütörtökön fél egykor mentőhelikopter és gyermek-rohamkocsi is érkezett az M3-mas autópálya bagi felhajtójához. Egy hathetes csecsemőért jöttek a mentők. Míg odaértek, két férfi küzdött a gyerek életéért. Kilenc perc volt, de óráknak tűnt – mesélte Kovács Márk autópálya-rendőr az RTL Híradónak, aki aznap egy kamiont ellenőrzött itt, amikor felfigyelt egy kocsira.

– mondta Kovács Márk, aki azonnal odaszaladt hozzájuk. Ekkor már a csecsemő újra a hátsó ülésen feküdt. Az édesanyja hiába próbálta fújással, csipkedéssel ébresztgetni, a gyermek nem reagált rá. A rendőr rádión segítséget kért, a mentősök pedig szinte azonnal hívták az édesanyát.

"Pár másodperc volt az egész, mégis rettenetesen hosszúnak tűnt" – mondta a zászlós.

Amíg a gyermek apja a kicsi arcát és száját fújta, addig a rendőr a csecsemő mellkasát dörzsölte, és végre kiadta az első hangot. A mentők ekkor már úton voltak. A helyszínen megvizsgálták további ellátásra a hatvani kórházba szállították. Kovács Márk úgy érzi, karácsonyi csoda részese volt.

A csecsemőt kórházba vitték, a pici jól van, mostanra már haza is engedték.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!