A Republikon közvélemény-kutatása szerint a pártválasztók fele a jelenlegi főpolgármestert választaná. A budapesti ellenzéki választók több mint háromnegyede együttműködést vár az ellenzéki pártoktól a jövő évi választásokon.


Karácsony Gergely folytathatná főpolgármesteri munkáját, a baloldali-liberális pártok pedig az országos támogatottságuk felett szerepelnének egy mostani budapesti választáson - ez derült ki a Republikon Intézet friss felméréséből.

A Republikon Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő indulásával számolt a kormánypártok részéről, illetve a Mi Hazánk jelöltjét mérték még.

A fővárosban a pártválasztók 35 százaléka szavazna a Fidesz-KDNP-re, őket a DK követi 21 százalékkal, harmadik helyen pedig a Momentum áll 12 százalékkal.

A Republikon mérése szerint a budapesti ellenzéki választók több mint háromnegyede vár együttműködést az ellenzéki pártoktól az önkormányzati és az EP-választáson is. Emellett 87 százalékuk megtartaná a hivatalban lévő ellenzéki polgármestereket a pozíciójukban.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!