De mit fogunk látni 26 méterrel a föld alatt, és az odavezető mozgólépcsőaknákban? Például az eredeti színekre utaló burkolatokkal, betonpadokkal és a vágányok mögött sörösdobozokkal...


Mi is hírt adtunk róla, hogy hamarosan teljes vonalon járhat a 3-as metró.

Karácsony Gergely most fotókon is megmutatta, hogy milyen látvány várja majd az utazókat. Mint írja:

"A Nyugati tér az ország legforgalmasabb közösségi közlekedési csomópontja, aminek egyik legfontosabb elemét, a megújult és akadálymentesített metróállomást március 20-tól használhatják újra az utasok.

De mit fogunk látni 26 méterrel a föld alatt, és az odavezető mozgólépcsőaknákban?

Lent az eredeti színekre utaló, azokat újragondoló burkolatokkal, betonpadokkal és persze az eredeti, jellegzetes alakú oszlopokkal találkozunk. A vágányok mögött pedig sörösdobozokkal. Nem eldobálva persze, hanem alumíniumhabbá alakítva. Ez takarja a vágányok mellett vezetett kábeleket, és az akusztikai burkolat egy részét, amik abban segítenek, hogy a felújított állomások csendesebbek legyenek.

Számtalan fontos és érdekes dolgot persze nem fogunk látni, de jó tudni, hogy ott vannak mellettünk. Ilyen például a modern, vízköddel oltó rendszer vagy a szellőzést biztosító óriási ventilátorok, amiknek a kisebb, de hétköznapi léptékben még mindig óriásinak számító testvéreit a mozgólépcső feletti, átlátható burkolat felett vehetik észre a figyelmes utasok.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!