A főpolgármester Vitézyt javasolta a pártoknak városfejlesztési helyettesnek, és megtartaná jelenlegi helyettesét is. A Tisza Párt azonban csak Vitézyt támogatja, akit viszont a DK nem fogad el, a Fidesz pedig senkit nem szavaz meg. Így futnak neki pénteken a fővárosi közgyűlés alakuló ülésének.


A Tisza Párt semmiért sem vállal felelősséget a fővárosban és szerelmesek lettek Vitézy Dávidba - erről beszélt Karácsony Gergely a Telexnek adott interjújában. A főpolgármester a fővárosi közgyűlés pénteki alakuló ülésén nem tesz javaslatot a saját helyettese személyére.

Karácsony Gergely az interjúban megerősítette, hogy csütörtökön Magyar Péterrel tárgyalt, szerinte azonban ebből nem lett belőle különösebben sikeres megbeszélés. Arra a kérdésre, hogy miért, a főpolgármester azt mondta:

Karácsony azt mondta, számára természetes lenne, hogy a Tisza Párt jelöljön főpolgármester-helyettest., és szerinte senki nem azért szavazott rájuk, hogy „a zsűriben üldögéljenek, és közben ne vállaljanak felelősséget semmiért”.

„Nem nagyon értem, a Tisza Pártban miért gondolják azt, hogy a választópolgárok bizalmát meg lehet szerezni azzal, hogy elhozzák a legtöbb mandátumot az ellenzéki oldalon, majd rájönnek, hogy »Jézus Mária, győztünk«, eldobnak kaszát, kapát, és beállnak a Fidesz vesztes főpolgármester-jelöltje mögé.

- fejtette ki a főpolgármester.

Szerinte az megegyezne a választópolgárok akaratával, ha Vitézy része lenne a városvezetésnek.

„Ehelyett van egy mestertervük, amit persze letagadnak, de én pontosan tudom, hogy igaz: Vitézy minden hatalmi jogkört magához ragadva kvázi főpolgármesterként vezetné a várost. Ez azt jelentené, hogy a Fidesz vesztes jelöltje veszi át a hatalmat az ellenzéki többségű és értékrendű fővárosban. Ez a választói akarat megpuccsolása lenne, amit teljességgel elfogadhatatlannak tartok.”

Az azonban szerinte nem fog bekövetkezni, mert a Fidesz nem szavaz meg senkit, a Tisza csak Vitézyt szavazza meg, a DK pedig semmiképpen nem szavazza meg Vitézyt. Elmondása szerint a többiek benne lennének egy értelmes kompromisszumban, de így nincsenek elegen a többséghez.

Csináljuk tovább a munkánkat. Megvárom, amíg a munkaterápia egy kicsit jobb belátásra bírja a pártokat, és esetleg rájönnek arra, hogy itt van egy város, amiért felelősséggel tartoznak. Ha meg nem, akkor a főispán fog rám küldeni valakit főpolgármester-helyettesnek. Ha ez a közgyűlési frakciók szerint így oké, akkor majd a főispán embere kap egy irodát a negyedik emeleten, hozzá egy kávéfőzőt, viszont semmilyen jogkört” - mondta Karácsony Gergely.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!