A főpolgármester a Budapest Pride felvonulás után elmondta: „egy ország, egy haza csak akkor szabad ha szolidáris”.


Karácsony Gergely is felszólalt a 28. Budapest Pride Felvonulás végén. A főpolgármester többek között azt mondta: Budapest szereti az LMBTQ-embereket.

A több ezres felvonulás végén a városvezető „Jó estét, Pride, jó estét, szerelem!” felütéssel kezdte beszédét. Karácsony elmondta:

Hozzátette: ma Magyarországon a politikában ha valaki céltáblává válik, annál nehezebb eltalálni, minél nagyobb. „És ha ilyen nagy céltáblává válunk, mint ez a 35 ezer ember, akkor már nem fognak próbálni lövöldözni ránk” – fogalmazott.

A főpolgármester arról is beszélt, sajnos egy olyan korban élünk, ahol a politika, mint a barna eső, zúdítja ránk a gyűlöletet, és itt Budapest egy sziget. Ferenc pápa azt mondta, Budapest a hidak városa — emlékeztetett a katolikus vezető szavaira.

„Bár a Pride láthatóan egy politikai demonstráció helyett egy örömünneppé kezd válni, mégis azt gondolom, hogy ez az ország nem elég szabad nektek, és másoknak sem. Nagyon fontos tudnotok, hogy egy olyan országban ahol az LMBTQ-emberek nem szabadok, ott senki sem szabad.

‒ hangsúlyozta Karácsony Gergely, aki szerint egy nagy tömegre van szükség, ami „demonstrálja a közös erőnket, a szabadság erejét”.

Képeinket a felvonulásról itt tudod megnézni:


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!