A teljes junior jégkorong-világbajnokságot törölték, miután a kanadai tornán egyre több játékos és hivatalos személy lett koronavírusos, írja MTI.

A nemzetközi szövetség (IIHF) szerdán este közölte, hogy az orvosi bizottság ajánlására a résztvevők egészségének és biztonságának érdekében nem folytatódik az Edmontonban és Red Deerben zajló vb. Eddig kilenc találkozót tudtak megrendezni három nap alatt.

Először a címvédő amerikai válogatott mérkőzését kellett törölni kedden, majd szerdán újabb két találkozó maradt el. Az IIHF vezérkara szerint ezáltal már sérülne a torna sportszerűsége, ezért a rendezvényt lemondják.

Kapcsolódó

Töröltek egy magyarországi világbajnokságot

A Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) a koronavírus-járvány újabb hulláma miatt minden januári világbajnoki tornát, köztük a győri női U18-as divízió I/A-tornát is.

Luc Tardif, az IIHF elnöke elmondta, hogy a tíz csapat teljes biztonságban érkezett meg még karácsony előtt Kanadába, és a helyszínen is szigorúak voltak az előírások, ennek ellenére egyre többen produkáltak pozitív Covid-tesztet. Most pedig arra kell összpontosítaniuk, hogy mindenkit épségben hazajuttassanak.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!