Kálmán Olga televíziós újságíró a Demokratikus Koalíció támogatásával, de független jelöltként elindul a budapesti főpolgármester-választáson. Az ellenzéki előválasztáson megméretteti magát.

A hírt az érintett és Dobrev Klára megválasztott EP-képviselő jelentette be csütörtökön, budapesti sajtótájékoztatón. A politikus azt mondta, hogy döntésükről már értesítették az MSZP-Párbeszédet, amelynek főpolgármester-jelöltjét, Karácsony Gergelyt korábban támogatták.

Kálmán Olga most az ATV-ben - az ő saját korábbi műsorában, az Egyenes beszédben - Rónai Egonnal beszélgetett. Az interjú nehezen indult, hiszen korábban egymás kollégái voltak. Aztán a beszélgetés során előkerült az is, hogy bár korábban Kálmán Olga úgy nyilatkozott, nem vállalná a főpolgármesteri jelölést, most mégis vállalkozott rá, mert szerinte a helyzet azóta sokat változott.

Dobrev Klárával beszélgetve

"meg tudott győzni először is azzal a kampánnyal, amit csinált az EP-választás előtt, és meg tudott győzni azzal, hogy ő is, én is, mind a ketten úgy gondoljuk, hogy igenis nagyon jó lenne ha minél több nő vállalna közéleti szerepet"

- mondta.

A végső lökést az EP-választás eredménye adta, mert bebizonyosodott számára, hogy sokan változást szeretnének.

A programkészítéséről azt mondta, hogy nem olyan bonyolult, hiszen aki Budapesten él, az látja a problémákat, így mindenkinek van egy saját programja. Ő azt gondolja, hogy a várost vissza kell adni a budapestieknek, a kórházakat, oktatási intézményeket az önkormányzatoknak, és a helyiek által befizetett adókból nagyobb részt kéne kapnia a városnak. Úgy véli, van esély ezek kivívására.

A felkészültségéről annyit mondott, hogy nem szükséges politikusi, városvezetői felkészültség, hogy valaki jó főpolgármester lehessen. Neki évtizednyi munka- és élettapasztalata van, és mint a csatorna volt hírigazgatója, vezetőként is dolgozott, és megtapasztalta a felelősséget.