Mint azt megírtuk, Kálmán Olga a DK támogatásával elindul a főpolgármesteri címért. Dobrev Klára kérésére döntött úgy, hogy korábbi kijelentése ellenére - hogy nem vállal politikai szerepet - megméretteti magát. Az indulásához szükséges 2000 aláírás egy nap alatt gyűlt össze, de az akciót tovább folytatják. A DK közleménye szerint Budapesten 19 DK pultnál lehet aláírni, és mindenhol sorok állnak.

Kálmán Olga a 24.hu kérdésére elmondta, hogy számára, politikai értelemben Tarlós István az ellenfél, mert élhetetlenné tette Budapestet.

A műsorvezetőként országos ismertségre szert tevő Kálmán Olga szerint az EP-választás volt számára a fordulópont, mert ez megmutatta, hogy

az emberek új szereplőket szeretnének látni a közéletben és most lát esélyt arra, hogy a fővárosban is van lehetőség több kerületben is a változtatásra.

Korábban azt látta, hogy az ellenzéki ötleteket blokkolta a kormánypárt, de most a választásokon több helyen is bejuthat ellenzéki, "így a leendő fővárosi közgyűlésnek nemcsak ellenzéki főpolgármestere, hanem ellenzéki többségű közgyűlése is lehet". Ez lenne az első lépés, és akkor Budapest lakossága az összes politikai érdekérvényesítési eszközt be tudná vetni.

Bízik benne, hogy aki őt látná szívesen a főpolgármesteri székben, az a kerületi listán is az ellenzéket választja majd. Mert csak így lehet ellenzéki többséget szerezni a város vezetésében.

Szerinte a személyisége az elmúlt időszakban sem változott, őszinte ember, ami a szívén, az a száján. Nem akar pártpolitikus lenni, hanem párton kívüliként indul.

Nem tart attól, hogy városvezetési tapasztalat nélkül nem lenne képes Budapest vezetésére. Hiszen "minden politikus, városvezető életében van, volt az a pillanat, amikor korábban még nem volt politikus. Nálam most jött el ez a pillanat. Nem közlekedési, hajózási, parképítési szakembernek készülök, hanem a budapestiek szolgálójának, képviselőjének".

Úgy véli, nem a szakmai előéletről szól most a történet. Hanem

az érettségről, az élettapasztalatról, a közéletben betöltött eddigi szerepről. Ő maga is huszonöt éve foglalkozik politikával, gazdasági, esélyegyenlőségi, városvezetési témákkal. Műsoraiban is erről beszélt, igyekezett felkészülni, mindent megtudni, vitázni.

Vezetői tapasztalata is van, "hiszen hosszú ideig az ATV hírigazgatója, majd főszerkesztője voltam. Városvezetési tapasztalatom valóban nincs. De ugye nem gondoljuk azt, hogy kizárólag abból lehet jó városvezető, aki előtte lehúzott harminc évet valamelyik kerületben?"

Kálmán Olga szerint

az lehet jó főpolgármester, aki odafigyel és meghallgatja az embereket, aki mindent megtesz, hogy a tervek megvalósuljanak.

És aki még egy ellenkező oldalú kormányzat mellett is képes a város érdekeit érvényesíteni.

Számos kérdésre kell majd választ találni, a javaslatait az előválasztás előtt mutatja majd be. Az ajánlások gyűjtése közben is meg szeretnék hallgatni az itt élőket. Aki az előválasztás után egyedüli jelölt marad, amögé pedig be kell állnia az ezt vállaló ellenzéki pártoknak is, és az ő javaslataikat is meg kell fontolni.

Azt ígéri, hogy ha őt választják meg, akkor nem "borongani" fog, hanem cselekedni.