Már a Mi Hazánk is bejelentette, ha igazak a vádak, Rogán Antalnak nincsen helye a közéletben. Egymás után jelentkeznek az ellenzéki pártok a közleményekkel.


Nyílt levélben fordult a Református Egyház Zsinat Elnökségéhez Kálmán Olga, a DK politikusa kedden. Mint közösségi oldalán felidézi, lapértesülések szerint ugyanis

Kálmán és a DK többek között arra kíváncsi, az egyházban tudtak-e Balog Zoltán lobbizásáról, érintett-e abban más is, illetve kivizsgálják-e a történteket.

Közben az MSZP benyújtotta az Alaptörvény-módosítást a közvetlen elnökválasztás érdekében – idézi a párt közleményét a Telex. Emellett parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezik az elnöki kegyelem miniszteri előkészítésének, ellenjegyzési gyakorlatának felülvizsgálata érdekében. Ehhez összegyűlt a szükséges 40 országgyűlési képviselői aláírás is.

A Párbeszéd törvényjavaslatot nyújt be a parlamentnek és petíciót is indít annak érdekében, hogy a mandátumukat ki nem töltő köztársasági elnökök ne kapják meg az őket egyébként életük végéig megillető juttatásokat.

A Mi Hazánk is vizsgálóbizottságot kezdeményez: mint az MTI-hez eljuttatott közleményükben írták, Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter korábbi férje, aki maga is magas állami pozíciókat töltött be, rendkívül súlyos vádakat fogalmazott meg Rogán Antal propagandaminiszter személyével kapcsolatban, amelyek ha igaznak bizonyulnak, Rogán Antalnak nincs helye a közéletben.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!