Bálint Attila egy állami cég igazgatója volt. Ezzel újabb fideszes szál tűnt fel a kegyelmi ügyben, amibe Novák Katalin, Varga Judit és Balog Zoltán is belebukott.


Elismerte a 444-nek Etyek jelenlegi fideszes alpolgármestere, Bálint Attila, hogy ő védte első fokon K. Endrét, akit a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatójának bűntársaként ítéltek el.

A később nagy politikai botrányt is kavaró ügyben K. Endrét azzal vádolták, hogy megpróbálta rávenni a bicskei gyerekotthon növendékeit, hogy vonják vissza vallomásukat V. Jánosról, az intézet igazgatójáról, akit később 8 évre ítéltek, amiért válogatott módon követett el szexuális visszaéléseket a rá bízott növendékeken.

Bálint Attila egyébként nemcsak a Pest megyei település alpolgármestere, de a KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet nevű állami tulajdonban lévő Nonprofit Kft-nek igazgatója is.

A 444 emlékeztet, hogy a gyermekotthon körül több fideszes szál is volt. Az internetről azóta eltüntetett cikkek alapján tudni lehetett, hogy az intézménnyel sportszakmai kapcsolatban volt a miniszterelnök öccse, ifj. Orbán Győző, de támogatta a helyet Böjte Csaba szerzetes és Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója is. V. János – egy 2011-es belső vizsgálat ellenére – kitüntetést kapott 2015-ben a Fővárosi Önkormányzattól, 2016-ban pedig a Magyar Bronz Érdemkeresztet vehette át. Az igazgató pedig korábban olyan egyesület vezetője volt, amelyik mellett Orbán Viktor is kampányolt a 2002-es választáson.

K. Endre 2023-ban, máig nem tisztázott körülmények miatt elnöki kegyelmet kapott Novák Katalin volt köztársasági elnöktől. Az ügy miatt Novák később lemondott, ahogy távozott a közéletből Varga Judit volt igazságügyi miniszter, a Fidesz tervezett EP-listavezetője is, és távozott Balog Zoltán volt EMMI-miniszter is a református egyház éléről.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!