Nyilvánosságra hozták annak a 15 éves lánynak a segélykérő hívásait, akit múlt héten erőszakolt meg és ölt meg egy 66 éves férfi. A tragédia nagyon megrázta Romániát, és még mindig hatalmas a felháborodás, ugyanis

felmerült az alapos gyanú, hogy a hatóságok sorozatos mulasztást követtek el, lassan nyomoztak, és megmenthették volna az áldozat életét.

Mint arról beszámoltunk, a 66 éves caracali férfi egy 18 éves lánnyal is végzett, az ő eltűnését áprilisban jelentették be. Mindketten autóstoppoltak, így ültek be a férfi autójába.

A gyilkost szombaton vették őrizetbe, vasárnap az ügyvédje már azt közölte: beismerte szörnyű tettét.

A férfi először tagadta, hogy bárkinek kioltotta volna az életét, vasárnap azonban a hatóságok több bizonyítékot találtak ellene. Először megkapták azt a telefont, amelyről

a 15 éves lány csütörtök délelőtt többször hiába kért segítséget, mivel a rendőrök csak 19 órával később érkeztek meg abba a házba, ahol feltételezhetően fogva tartotta a lányt.

A hatóságok a férfi házának udvarán emberi csontokat találtak, autójában pedig a szerdán elrabolt 15 éves lány DNS-mintáját is megtalálták. A férfi ezután tett beismerő vallomást védőügyvédje szerint.

Az ügy nagy felháborodást váltott ki Romániában,

főleg a hatóságok mulasztása dühítette fel az embereket, hiszen a 15 éves lány háromszor is felhívta a segélyhívó számot, elég sok információt megadott arról a helyről, ahol fogva tartották. Most közzé is tették a kétségbeesett hívásainak átiratát.

Az áldozat nagybátyja, Alexandru Cumpănașu a család kérésére osztotta meg az első hívás hanganyagát a Facebookon, amely a 15 éves Alexandra és a 112-es segélyhívószám diszpécserei, illetve a rendőrök között zajlott. A másik két telefonbeszélgetés átiratait pedig a Stiri pe surse román portál szerezte meg - írja a Transindex a G4Media portálra hivatkozva.

A hangfelvételekből kiderült, hogy a Különleges Távközlési Szolgálat (STS) diszpécsere és az Olt Megyei Rendőr-felügyelőség egyik rendőre, Vasilică Florescu rendőr hitetlenkedve, valamikor pedig ironikusan, sőt lekezelően álltak hozzá a 15 éves lány segélykéréséhez. Alexandra hangján hallható volt a kétségbeesés, zokogva próbált információkat adni a helyzetéről, de mivel számára ismeretlen környéken volt, ráadásul rettegett is, nehézkesen ment a kommunikáció közte és a diszpécser, valamint a rendőr között.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>