Az asszony a Hamászt a nácikhoz hasonlította és felszólította a világhatalmakat arra, hogy fogjanak össze ellenük.


Egy New York-i édesanya, Hannie Ricardo, akinek 26 éves lányát a Hamász egy izraeli zenei fesztiválon lemészárolta, a terrorcsoportot a nácikhoz hasonlította és felszólította a világhatalmakat arra, hogy fogjanak össze: „a világnak harcolnia kell ellenük" - üzente.

Hozzátette: "Az egyetlen dolog, amivel összehasonlíthatom ezeket a szörnyeket, ezeket az embertelen lényeket, az a nácik a holokauszt idején".

Szerinte a világnak harcolnia kell ellenük - írja a New York Post.

Az asszony, aki New Yorkban él, nem tudta, hogy lánya elment a Negev-sivatag fesztiváljára. Csak akkor tudta meg, amikor az éjszaka közepén felhívták, és közölték vele, hogy Oriya eltűnt.

"Attól a pillanattól kezdve próbáltam bármilyen információt beszerezni az izraeli barátaimtól, és egyúttal járatot találni" - mondta. Végül hétfőn érkezett meg Tel-Avivba.

„Még mindig reménykedtem, mert az eltűntek listáján szerepelt” – vallotta be Ricardo.

Oriya nővére, Yahali elmondta, hogy szombat reggel riasztó üzeneteket kapott nővérétől. „Ez egy rituálé a húgomnak és nekem, hogy minden reggel beszélünk, de nem hallottam felőle. Üzentem neki: Hol vagy? Azt válaszolta: Lövöldöznek ránk. A barátom a karjaimban halt meg. Csak azt mondta, hogy a barátja a karjai között halt meg”

– tette hozzá a lány, aki ekkor Tel-Avivban tartózkodott, és a szirénák hangjára ébredt.

Nem sokkal később megdöbbentő képet kapott Oriya véres barátjáról, és egy üzenetet: „Szeretlek”.

Hannie egy interjúban a lányáról azt mesélte:

„Ő volt az életem értelme” – mondta a három lánya közül a legfiatalabbról.

Később azonban azt a megrendítő hírt kapta, hogy a lánya is közte van annak a 260 fiatalnak, akiket az éjszaka során lemészároltak.

Azt mondta, megérti, hogy Izrael bombázta Gázát, de megjegyezte, hogy Izrael soha nem indítja el a konfliktust – „mindig válaszol”.

„Együtt érzek ezekkel a palesztinokkal, de túszok” – mondta. „Túszok a Hamász és Irán kezében. Ezeknek a terroristáknak nincs más célja az életben, mint hogy minél több embert megöljenek. Ha végeznek a zsidókkal, az amerikaiak fognak jönni” – mondta Ricardo. „Már szeptember 11-t is megcsinálták. Ez a mészárlás, ami történt, még rosszabb, mint szeptember 11. Ez Izrael szeptember 11-e. Ez a csodálatos, ez a gyönyörű, vidám lány most meghalt, és holnapután eltemetem, és a szívem darabokra törik” – mondta.

"De mindenhova elmegyek, hogy beszéljek róla, mellette és a terrorizmus ellen, ami a Gázai övezetben folyik" - tette hozzá Ricardo.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!