A 11 éves Kori két sikertelen szívátültetésen van túl, többet már nem vállalt be, így lehet, hogy ez lesz az utolsó karácsonya.


Újra Jack Sparrow bőrébe bújt Johnny Depp, méghozzá nem is akármilyen alkalomból: egy beteg kisfiúnak akart ezzel örömet szerezni.

Az Angliában élő Kori hipopláziás bal szívfél szindrómával született, ami egy ritka, de nagyon súlyos és komplex szívbetegség. Az ezzel született gyerekek bal szívfele nem fejlődik rendesen, ezért nem is működik úgy, ahogy kellene. A most 11 éves gyerek 2018-ban esett át először szívátültetésen, de a donorszervet nem fogadta el a teste. Tavaly januárban ismét megpróbálkozott a transzplantációval, de sajnos az sem volt sikeres. Mivel a második átültetés nagyon fájdalmas volt számára, a fiú úgy döntött, hogy még egy operációt már nem vállal be. Így viszont nem tudni, meddig élhet még a szívbetegséggel.

- mondta a BBC-nek Kori édesanyja.

A fiú most palliatív ellátást kap, vagyis megpróbálják a lehető legelviselhetőbbé tenni számára a mindennapokat, amíg a szíve bírja.

Édesanyja a Make a Wish (Kívánj valamit!) nevű jótékonysági szervezeten keresztül szerette volna valóra váltani gyermeke egyik nagy vágyát. Kori nagy rajongója A Karib-tenger kalózai filmeknek, különösen a főszereplőt alakító színésznek, Johnny Deppnek.

A színésznek már a köszönéskor sikerült megnevettetnie a kisfiút, ugyanis először nem a kamerába nézve kereste őt. Ezután kedvesen elbeszélgetett vele, miközben végig az ikonikus kalóz szerepében maradt.

Ráadásul egy videóüzenetet is küldött Korinak, amiben például ezt mondta:

A videóüzenetet és a beszélgetésről készült videó Kori YouTube-csatornájára került fel. Ez még csak alig 10 napja indult, de már több mint 170 ezren követik, köztük például Dwayne Johnson is.

Kori édesanyja szerint a Johnny Deppel való beszélgetés csodálatos volt, és hatalmas örömet okozott a kisfiúnak. Fényt hozott egy nehéz időszakba, ugyanis a család úgy készül a karácsonyra, mintha ez lenne Korinak az utolsó.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!