Stanley Cohen szerint a palesztinoknak joguk van a fegyveres harchoz a szülőföldjüket megszálló izraeliekkel szemben. Korábban Oszama Bin Laden vejét is védte a bíróságon.


Stanley Cohen New York-i ügyvéd, aki ortodox zsidóként nevelkedett, most a Hamász tagjainak nyújt jogi segítséget, amit büszkén felvállal – írja a New York Post.

Az amerikai lap a Cohent bemutató cikkében kitér rá, hogy a 70 éves férfi ortodox zsidóként nőtt fel, de elhagyta a hitét. 1995 óta támogat különböző palesztin mozgalmakat és személyeket, miközben jogi tanácsadást és képviseletet biztosít számukra.

„Szükség szerint beszélek a Hamász képviselőivel és jogi tanácsadást nyújtok nekik, valamint a nemzetközi bíróságokon folyamatban lévő ügyekben képviselem őket” – tette hozzá a 70 éves New York-i ügyvéd, aki korábban a Hezbollah és az Al-Kaida tagjait is védte. Azt mondta, sosem kér pénzt a Hamásztól a jogi szolgálataiért.

Cohen megítélése nem éppen pozitív jogi körökben, rendszeresen bírálják a Hamász és a terrorakciók melletti kiállása miatt.

„Nagy különbség van a megvádolt terroristák alkotmányos jogainak védelme és a terrorizmus ideológiai támogatása között, ahogy Cohen is teszi. Hála Istennek, hogy a Hamászt egy olyan inkompetens és nagyképű ügyvéd képviseli, mint Stanley Cohen. Megérdemlik egymást” – mondta Alan Dershowitz harvardi jogászprofesszor.

Cohennek már az amerikai igazságszolgáltatással is meggyűlt a baja: 2014-ben 18 hónap börtönbüntetésre ítélték többévnyi adóbevallás-hiányosság miatt.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!