A koronavírus és az egészségügy volt a fő témája annak az interjúnak, amit Joe Biden és Kamala Harris adott a CNN-nek. A megválasztott elnök beszélt többek között a maszkviselésről, a vakcináról és egy új egészségügyi főtanácsadóról is.

Joe Biden szerint a maszkviselés az egyik kulcsa a koronavírus-járvány megfékezésének, ezért arra fogja kérni az amerikaiakat, hogy január 20-i beiktatása után 100 napig mindenki viseljen maszkot. A várható szabályozás részleteire nem tért ki, de arra igen, hogy az ország összes kormányzati épületében kötelező lesz a maszk.

Kiemelte: szerinte jelentős csökkenés várható a fertőzöttek számában, ha mindenki maszkot visel majd.

A megválasztott elnök közölte, hogy nyilvános oltatja be magát alelnökével együtt a vírus ellen. Ez azért is különösen fontos szerinte, mert az emberek az utóbbi időben nem bíznak annyira az oltásban és hatásában. Elképzelései szerint az amerikai elnök élő adásban beoltása oldhatná ezt a feszültséget.

hirdetés

Új pozíciót szán csapatában Dr. Anthony Faucinak, aki emellett tovább vezetné az amerikai allergológiai és fertőző betegségek országos intézetét is. Ezzel párhuzamosan azonban Biden egészségügyi főtanácsadója is lenne a jövőben, egyúttal a kormányzati koronavírus-stábban is fontos szerepet szán a Donald Trump által korábban többször is megkérdőjelezett szakembernek.


hirdetés